Kiertotalouslaakson Afterwork vie kiertotalousagendaa eteenpäin

Uudenmaan kiertotalouslaakson Afterwork, joka järjestettiin marraskuun 15. päivänä, kokosi yhteen asiantuntijoita keskustelemaan kiertotalouden tulevaisuuden mahdollisuuksista ja verkostoitumaan rennossa iltatilaisuudessa Allas Sea Poolilla.

Kiertotalouslaakson afterwork-tilaisuuksien tarkoituksena on ravistella tuttuja yhteistyön malleja ja inspiroida keskusteluja uusista ideoista ja liiketoimintamahdollisuuksista. Tapahtumat mahdollistavat ajatusten ja ideoiden, taitojen ja osaamisen, rahoituksen ja skaalautuvien innovaatioiden yhdistämisen. Paikan päällä keskustelut kulkivat kansainvälisestä yhteistyöstä paikallisiin kiertotalouden toimintoihin, maankäytön suunnittelusta ja rakennetusta ympäristöstä teolliseen symbioosiin sekä muovin, tekstiilien, ruoan ja rakentamisen teemoihin.

Afterwork

Yllättäviä yhtälöitä: muovi, tekstiili ja…?

Tapahtumassa käytiin keskustelua innovatiivisista uusista kiertotalouden yhtälöistä ja yhteistyömahdollisuuksista. Kaisa Suvilampi Wastewiseltä jakoi kokemuksia siitä, miten rakentaa tehokasta yhteistyötä suurten toimijoiden kanssa. Wastewise on kehittänyt innovatiivisen teknologian, joka mahdollistaa sekoitetun muovijätteen kierrättämisen takaisin raaka-aineiksi muoviteollisuudelle. Sonja Malin Helsinki Partnersilta esitteli millaisia kontakteja, kumppaneita ja yhteistyömahdollisuuksia ulkomaiset yritykset ja sijoittajat tällä hetkellä etsivät Suomesta. Helsinki Partners yhdistää sijoittajat, liiketoiminnan ammattilaiset, perustajat, lahjakkuudet ja vierailijat mahdollisuuksiin Helsingissä.

Verkostoitumisosuudessa osallistujat pääsivät tapaamaan kiertotalouden eri teemojen parissa työskenteleviä kollegoita. Koska järjestelmätason muutos vaatii laajaa yhteistyötä, on kiertotalouden afterwork-tapahtumat suunniteltu tukemaan sektorirajoja ylittäviä kohtaamisia. Kiertotalousteemaisen speed dating -osion lomassa kiertotalouden ammattilaiset ja aloittelijat kohtasivat, löysivät yhteisiä tekijöitä ja muodostivat yllättäviä yhtälöitä.

Kiertotalouslaakson Afterwork, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa, keräsi lähes 60 kiertotalouden kehityksestä kiinnostunutta osallistujaa. Tapahtuma sai erittäin positiivista palautetta, ja suunnitelmana on jatkaa tilaisuuksia ensi keväänä.

Lisätietoa:

Simo Karetie
Projektipäällikkö
+358 40 8375431
simo.karetie@uudenmaanliitto.fi

Pipsa Salolammi
Asiantuntija, yhteiskuntasuhteet
+358 40 592 7554
pipsa.salolammi@uudenmaanliitto.fi 

 

Edellinen artikkeli
13.12. Paikallista, puhdasta ja kestävää – Tule keskustelemaan Uudenmaan yhteisestä ruokastrategiasta!
Seuraava artikkeli
Eurooppalainen yhteistyö on vahva mahdollisuus kiertotalouden edelläkävijöille
Valikko