Ruoka ja sen kiertotalous koskettaa läheisesti niin alan yrityksiä, julkisia organisaatioita kuin yksittäisiä kansalaisiakin. Uudellamaalla ei ole paljoa alkutuotantoa, mutta jalostusta ja kulutusta on merkittävästi, mikä korostaa kiertotalouden merkitystä ruokatuotteiden arvoketjun keski- ja loppupäässä.
Ruuan kiertotaloudessa keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa ruokahävikki, materiaalitehokkuus, ravinnekierto ja biokaasun tuotanto. Jotta koko tuotantoa saataisiin kestävämmäksi, aloitettiin joulukuun 2023 työpajassa suunnittelu Uudenmaan alueellisesta ruokastrategiasta. Jatkotyöpajat kestävän ruuan teemasta ovat suunnitteilla keväälle 2024.
Tutustu koosteeseen käynnissä olevista ruuan kiertotaloushankkeista Uudellamaalla.